HTML

Tudatos Egészség

Nézz körbe magad körül. Ha kicsit figyelsz, látod, hogy az emberek többsége valamilyen betegségben szenved, vagy van valami olyan tünete, ami megkeseríti a mindennapokat. (Vagy ad abszurdum csak pusztán halál rosszul érzi magát a saját bőrében, és ez kihat a környezetére is.) Lehet, hogy nagyon nem is kell keresned, mert pont Te is szenvedsz valamitől. Évek óta szenvedek én is a nyavalyáimtól, de úgy döntöttem, nem vagyok hajlandó tovább szenvedni, bogyókkal tömni magam meg végképp nem. Rájöttem, hogy a gyógymód ott van a természetben és bennem is. Egészséges akarok lenni, és az is leszek! Üdv az oldalon! Ha Te is elégedetlen vagy az életeddel, a fizikai állapotoddal, vedd Te is kezedbe a dolgokat és változtass. Más ugyanis nem fogja megtenni helyetted. Igyekszünk ellátni minden szükséges információval, ami ahhoz kell, hogy végre jól érezhesd magad a bőrödben. Fontos, hogy tudd, én is kezdő vagyok a témában, és pont ezért tudom, mennyire nehéz elindulni. Írásaimmal segíteni fogok, hogy eligazodj az egészséges életmód útvesztőjében. Megosztok Veled olyan cikkeket, címeket, amik nekem hasznosak voltak - és egyben a saját fejlődésemnek is tanúja lehetsz. Remélem, velem tartasz! Felkészülni, vigyázz, komfort zóna elhagyása MOST! Kövess a Facebook-on is: https://www.facebook.com/termegeszseg

Friss topikok

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A fiatalság forrása - bőrápolás, csak természetesen

2013.11.14. 12:59 Vittoria del Rosso

Sziasztok! 

Be kell vallanom Nektek, hogy 30 év ide, 29 oda, de a bőrápolás soha nem jelentett számomra kardinális kérdést, pedig tinikoromban is és a PCOS miatt most is vért izzadok az aknék miatt, ráadásul az közel 10 évig tartó műszakozás, 12 évig tartó bagózás és az a bizonyos közelgő harmadik x nyilván nyomot hagyott a bőrömön. Mivel ezzel kapcsolatban nem nagyon lettem kitanítva soha, így határozottan örültem, hogy a napokban részt vehettem egy szépség party-n, és egy szakavatott ismerősöm kiokított. A termékek (Fleur de Jouvance és Sonya - by Forever Living Products), amiket használtunk, fantasztikusan jók voltak (reggel vagy fél órát szemeztem saját magammal a tükörben, vizslatva a szarkaláb-kezdeményeim hűlt helyét), most elsősorban mégsem ezekről, hanem a helyes (és természetes) bőrápolásról szól a mai bejegyzésem. 

Dolgok, amik szebbé teszik a bőröd

A "Szépség belülről fakad" mondás nem csak a belső értékek és a kiegyensúlyozottság fontosságát jelzi, hanem azt is, hogy a bélrendszert is karban kell tartani, ugyanis az immunrendszer 70%-a a bélrendszerből fejti ki a hatását, emellett pedig bármilyen egyensúlytalanság is lépjen fel, azt a bőrödön viszont fogod látni.

Éppen ezért:

  • Fogyassz naponta legalább 2 liter folyadékot - szénsavmentes ásványvíz*, zöld tea, zöldség levek - ennyi! A cola light nem számít és egészségtelen, tele leszel tőle pattanással és még sorolhatnám. (A szénsavmentes ásványvizet azért preferálom a sima csapvízzel szemben, mert a csapvízben klór van, ami viszont nem tesz jót a pajzsmirigynek. Ki-ki döntse el magának, hogy ez mennyire mérvadó!)
  • Étkezz egészségesen (nyúl effekt, vagyis egyél sok-sok zöldséget), és gondoskodj a vitaminok és ásványi anyagok utánpótlásáról!uborka.jpg
  • Rendszeres időközönként méregteleníts.Fontos, hogy a bélrendszerből kitisztuljanak a méreganyagok, így elkerülheted, hogy reggelente kétségbeesetten nyomkodd a pattanásaidat a tükörben (kivéve az elején, mert ahogy távozik a méreganyag, úgy a bőrödön is kijöhetnek a pattik).
  • Stresszelj kevesebbet! Ez az egyik kedvenc tanácsom; soha nem tudtam vele mit kezdeni. Nyaggat a főnök, határidő, gyerekért kell menni, vacsit kell főzni, csekket befizetni - hogy a pébe stresszeljek kevesebbet? Hölgyek, Urak, egyszer csak összeülök pszichológus barátnőmmel, és akkor annak egy külön cikk lesz a vége, de nagyon jó stresszkezelési technikák léteznek, guglizzatok rája. (Már csak azért is, mert a stressz az egyik legnagyobb gyilkos; rengeteg betegséget "köszönhetünk" neki - gondolom, Ti is nagyon hálásak vagytok!)
  • Bagózás-dobd el! No comment! 12 évig bagóztam, mint a gyárkémény, ezek után vicces lenne, ha pont én mondanám, hogy "Ejnye Gyerekek, ne dohányozzatok!". Felnőtt emberek vagytok, el tudjátok dönteni, hogy belefér-e. Én annyit tudok hozzátenni, hogy amióta nem dohányzom egyáltalán (ez kb három hónap) azóta azért tényleg szebb a bőröm (és kapok levegőt és nem vagyok büdös és több a pénzem). 

case-medical_study_photo_of_smoking_and_nonsmoking_twins_11.jpg

Bőrápolás step by step

  • Tisztítás: a környezetszennyezés, a hámsejtek pusztulása, a smink - ezek mind koszként jelennek meg a bőrön, ezért a bőrápolás első lépéseként a bőrt meg kell tisztítani ezektől a szennyeződésektől.
  • Radírozás: ez a lépés a bőrt az elhalt hámsejtektől szabadítja meg; így egyrészt a pórusok nem tömődnek el másrészt meg a sejtek is gyorsabban újulnak meg. Fontos, hogy vagy házilag állítsd elő a radírt (pl kókuszolaj és himalája só kombó, de rengeted recept létezik, bőrtípushoz igazítva) vagy ha nem érzel rá késztetést, hogy otthon elkészítsd, csak olyan terméket vegyél, ami csak természetes összetevőket tartalmaz. Nem tudom, mennyire urbán legenda, de úgy hallottam a pletykát, hogy egyes termékek porrá őrölt üvegszilánkot tartalmaznak. Basszus! Szóval bárhogy is legyen, de ha a radírban a radírozó anyag természetes eredetű (mint pl. az általunk kipróbált jojoba gyöngy), akkor a radírozást naponta is megejtheted.) 
  • Pakolás: nyilván ez esti buli. Ezzel a lépéssel a bőr számára biztosítjuk a szükséges tápanyagokat, amiket éjjel a bőr fel tud dolgozni és reggelre friss lesz, üde, és kisimult (aka babapopsi effektus). Választhatsz lemosható, lehúzható és felszívódó maszkok közül. A hangsúly ebben az esetben is (sőt, itt főleg) a természetes alapanyagokon van. 
  • Hidratálás: miután a pakolást lemostad nedves kendővel, vidd fel az éjszakai krémet az ujjbegyeiddel és gyengéden masszírozd be a bőrödbe. Ez nekem új infó volt; a szemeknél kívülről haladunk befelé, a homloknál pedig csillag irányban kifelé. 

Ha ezeket a lépéseket naponta megcsinálod, és odafigyelsz, hogy belülről is megtámogasd a dolgokat, biztos lehetsz benne, hogy a bőröd gyönyörű lesz és az öregedési folyamatok is sokkal lassabban fognak zajlani - Csajok, olyan milf-ek lesztek 40-50 évesen, hogy csak na, és még a gatyátokat sem kell feltétlenül botoxra költenetek. Inkább utazgassatok! :) 

Ennyit mára! Amúgy két napja örömmámorban úszok, és ugrálok a boldogságtól, hogy mennyien látogattátok az oldalt és mennyien lájkoltátok az előző bejegyzésemet. Nagyon örülök Nektek és köszönöm! :)

Ha pedig valakit érdekelne egy, a fent említett szépség party, és szívesen kipróbálná ingyen a lenti termékeket, az küldjön üzenetet a következő e-mail címre: sonyaszepsegparty@gmail.com

                    fleur-de-jouvence1.jpgforever_baked_palette_earth_heaven_sky_flp_368_369_370.jpg

(Forever Living Products; Fleur de Jouvance csomag és Sonya Color Palettes)

A következő bejegyzésemben lúgosítani fogunk, mert mint kiderült, a környezetemben többen is érintettek ebben a kérdéskörben (Candida rulez).

Addig is legyetek szépek és egészségesek! :) 

Szólj hozzá!

Címkék: aloe bőrápolás hidratálás arcpakolás szép bőr tonizálás fleurdejouvance

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosegeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr865632231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása